Over ons

L2P werkt samen met een enthousiast en ervaren team van medewerkers aan het realiseren van haar opdrachten. Daarnaast werkt L2P ook samen met strategische partners om fullservice dienstverlening te kunnen aanbieden.

Jean Paul van Schoonhoven
LL.M. BBA CCO SIO FIP CIPM CIPT CIPP/E
Executive Director

Jean Paul (1976) is samen met Andrienne oprichter van Legal2Practice. Door zijn rijke ervaring is hij een generalist met specialistische kennis van zowel de private als de (semi-)publieke sector. Zijn loopbaan is hij gestart bij een van Nederlands grootste advocatenkantoren waar hij zich heeft gespecialiseerd in het concernrecht en het arbeidsrecht. Jean Paul heeft hierna de overstap gemaakt naar de Autoriteit Persoonsgegevens waar hij jarenlang toezichthouder was op de private sector en waar zijn passie voor het privacy vak is ontstaan. Als consultant heeft Jean Paul mede aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van Standard Business Reporting in Nederland. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in compliance- en integriteitmanagement bij een grote bankverzekeraar en bij de Autoriteit Financiële Markten. Als privacy adviseur heeft Jean Paul ervaring opgedaan in diverse (interim) rollen bij Achmea, Generali, Waternet, VluchtelingenWerk en ruim twee jaar als Chief Privacy Officer bij PostNL.

Jean Paul biedt zijn cliënten een snelle manier van werken en heeft een sterk pragmatische benadering. Hij weet zich te bewegen in alle niveaus van een organisatie en draagvlak te creëren. Tevens weet hij beslissers in een organisatie te overtuigen en te motiveren. In zijn vrije tijd is Jean Paul een fanatieke wielrenner.

Jean Paul studeerde Bedrijfseconomie, Nederlands Recht (RU) en Legal English aan de universiteit van Cambridge. Hij treedt op als key note spreker, (interim) adviseur of als trainer/coach. Hij publiceert regelmatig over thema's zoals privacy en is oprichter en redactielid van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens. Jean Paul is een Certified Compliance Officer (NIBE-SVV), erkend deskundige van het Stimuleringskader Integere Organisatie en hij heeft internationale certificeringen van de International Association of Privacy Professionals (IAPP): Certified Information Privacy Management (CIPM), Certified Information Privacy Technologist (CIPT), Certified Information Privacy Professional Europe (CIPP/E) en Fellow of Information Privacy (FIP).

Andrienne N. van Schoonhoven-Sutman
LL.M.
Executive Director

Andrienne (1977) is samen met Jean Paul oprichter van Legal2Practice. Zij heeft daarvoor jarenlang brede en diepgaande ervaring opgedaan als (proces)advocaat bij een groot advocatenkantoor in 's-Gravenhage en als bedrijfsjurist bij meerdere beursgenoteerde ondernemingen in de Randstad. Haar specialisme ligt op het algemeen civielrechtelijke terrein en ze heeft een passie en enthousiasmerende drive voor het organiseren van (social) events.

Voor haar is het menselijke aspect achter de juridische casus leidend voor het zoeken naar oplossingen. Niet alleen het recht aan je zijde hebben, maar je ook richten op de emoties of maatschappelijke belangen die meespelen.

Andrienne studeerde Nederlands Recht (RU) en Legal English aan de universiteit van Cambridge. Zij heeft de beroepsopleiding advocatuur afgerond, diverse opleidingen voor bedrijfsjuristen en zij heeft zich gespecialiseerd tot (externe/interim) privacy officer/functionaris gegevensbescherming. Zij treedt op als adviseur, interimmer of als coach/mediator. Zij is in haar vrije tijd lid van de cliëntenraad van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en veelvuldig op de tennisbaan te vinden.