Ethics

Ethisch verantwoord ondernemen is steeds meer in ontwikkeling. Want hoe maak je nou de juiste keuzes en wanneer spreek je van ethisch handelen? En hoe realiseer je dat ethiek voldoende geborgd is binnen uw organisatie? Bij ethiek is het de kunst om je waarden, principes en doel scherp te hebben en deze vervolgens te toetsen aan de keuzes binnen uw organisatie. Ethisch handelen (in de omgang met informatie) binnen uw organisatie is namelijk onderhevig aan een diversiteit van interpretatie.

Het kan erg lastig zijn om echt kritisch naar jezelf te kijken als het gaat om ethiek, kan je de keuze die je maakt ook verdedigen als je kijkt naar je waarden en principes? En niet te vergeten, hoe kijken je klanten naar de keuzes, betrek je ze hierbij?

L2P kan ondersteunen bij het introduceren, praktisch vertalen en continu borgen van ethiek binnen uw organisatie. We begeleiden bij het proces, het creëren van bewustwording of kunnen objectief de keuzes toetsen.

Waarden en principes vertalen in uw doelstellingen en daadwerkelijk handelen kan een grote uitdaging zijn in het streven naar ethisch handelen, vanuit L2P helpen wij u hier graag bij.

Wat kan L2P voor u onder andere betekenen?

  • Het definiëren van waarden, principes en deze vertalen naar een ethische visie;
  • Training op maat om bewustwording te creëren;
  • Extern klankbord, zodat keuzes getoetst kunnen worden aan de waarden, principes en doelstellingen van uw organisatie;
  • Ondersteuning bij het maken van keuzes.
Een afspraak maken